Zuurkool ovenschotel

Ingrediënten:

  • 1,5 kilo kruimige aardappel
  • 500 gram zuurkool
  • 1 ui
  • 2 tenen knoflook
  • 200 ml appelsap
  • 1 appel (Elstar)
  • +/- 120 gram geraspte kaas

Ingrediënten uit eigen keukenkastje:       

  • 400 gram rundergehakt
  • 100 ml melk
  • 25 gram roomboter
  • 1 eetlepel mosterd
  • 2 eetlepels ketjap
  • peper & zout

Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 180 graden. Schil de aardappels en kook ze gaar in water met wat zout. Stamp de aardappels samen met de melk, roomboter en mosterd tot een grove puree. Breng op smaak met peper en zout.

Schil de appel en snijd in blokjes. Doe de zuurkool zonder vocht in een pan en voeg de appelblokjes en het appelsap toe. Is de zuurkool niet helemaal ondergedompeld in de appelsap? Vul dan aan met wat water. Laat 10 minuten koken. Giet af en zet opzij.

Snipper ondertussen de ui en hak de knoflook fijn. Doe een scheutje olie in de pan en fruit hierin de ui en de knoflook aan. Voeg het gehakt toe en bak rul. Voeg de twee eetlepels ketjap en naar smaak peper en zout toe.

Rasp de kaas. Schep het gehakt in een ovenschaal en leg de zuurkool met stukjes appel erop. Verdeel hierover de aardappelpuree en strooi de geraspte kaas erover.

Bak in de oven voor 20 minuten.

EETSMAKELIJK!