Witte kool ovenschotel met gehakt

Ingrediënten uit onze landwinkel:

  • 1 witte kool      
  • 400 gram half om half gehakt
  • 1 rode ui     
  • 1 teentje knoflook   
  • 4 tomaten (in blokjes)   
  • 100 gram Italiaanse kaas

Zelf toevoegen:         

  • 2 el olijfolie
  • kruiden naar smaak (tip: Italiaanse kruiden)

Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 180 graden. Verwijder de buitenste bladen van de witte kool, snijd door midden en verwijder de binnenste kern. Snijd de kool fijn en was met koud water. Kook de witte kool in ongeveer 7 minuten beetgaar, laat goed uitlekken.

Verwarm in een grote koekenpan een eetlepel olijfolie. Voeg de gesneden ui en geperste knoflook toe en fruit dit ca. 3 minuten boven een middelhoog vuur. Voeg dan het gehakt toe en bak dit al roerend gaar. Voeg dan de tomatenblokje en kruiden toe en laat dit boven een laag vuur ongeveer 10-15 minuten sudderen, totdat het meeste vocht is verdampt. Voeg dan de gekookte witte kool toe aan de pan en zet het vuur uit. Roer de witte kool met een spatel door het gehakt. Proef even en voeg indien nodig meer zout en peper toe. Schep de inhoud van de pan dan in een ingevette ovenschotel en druk het goed aan. Bestrooi ten slotte met de Italiaanse kaas.

Bak de ovenschotel 25-30 minuten in de voorverwarmde oven.

EETSMAKELIJK!

Recept voor ovenschotel met witte kool en gehakt van Landwinkel de Eekhoeve in Veenendaal