Winterse pompoensoep
Ingrediënten uit onze landwinkel:
1 pompoen
2 winterpenen
1 rode ui
1 zoete aardappel
2 teentjes knoflook
1 blokje bouillon
3 laurierblaadjes
Zelf toevoegen:
kruiden naar keuze
+/- 1 liter water
eventueel room
Bereidingswijze
Was de pompoen en winterpenen goed onder de kraan. Snijd de pompoen in stukken van ongeveer 4 cm en de winterpeen in plakken. Schil de zoete aardappel en snijd in grove stukken. Pel de knoflook en rode ui en snijd fijn.
Verwarm een scheut olijfolie in een grote pan en fruit hierin de knoflook en ui voor ongeveer 2 minuten op middelhoog vuur. Voeg de pompoen, zoete aardappel en winterpeen toe en vak voor ongeveer 4 minuten op middelhoog vuur mee.
Voeg 1 liter water, het blokje bouillon en de kruiden toe. Breng de soep aan de kook en laat het voor zo’n 20 minuten koken.
Pureer de soep glad met een staafmixer. Is de soep nog te gebonden? Voeg dan nog wat kokend water of wat room toe. Breng de soep eventueel op smaak met nog meer kruiden.
EETSMAKELIJK!