Wild leven stoofvlees

Ingrediënten:

  • 1 kg riblappen
  • 2 uien
  • 2 tenen knoflook
  • 2 eetlepels appelstroop
  • Snuf zout
  • Snuf peper
  • 1 runderbouillonblokje
  • 500 ml kokend water
  • flesje wild leven bier
  • scheut azijn
  • Bloem
  • Takje tijm
  • Kruiden naar smaak

Bereiding:
Snijd het vlees en de uien in grove stukken. Bestrooi het vlees met peper en zout en haal het door de bloem. Smelt wat roomboter in de braadpan en bak het samen met de uien kort aan. Voeg de knoflook en de appelstroop toe en bak dit kort mee. Voeg dan het runderbouillonblokje, 500 ml kokend water, een scheutje azijn,  het flesje ‘wild leven’ bier, de tijm en eventueel nog andere kruiden naar keuze toe. Doe de deksel op de pan en zet het vuur laag. Laat voor minimaal 3/3,5 uur zachtjes pruttelen. Wilt u hierna het vlees met de saus nog wat meer gebonden hebben? Voeg dan nog wat bloem toe of laat het vlees nog even zonder deksel op de plan door pruttelen. Voeg naar wens nog wat peper, zout of andere kruiden toe.

TIP: Lekker met zelfgemaakt frietjes of zoete aardappelfrietjes.

EETSMAKELIJK!

Recept van Landwinkel de Eekhoeve in Veenendaal