Tuinbonen met spekjes en tijm

INGREDIËNTEN

  • 750 gram tuinbonen

  • 1 takje verse tijm

  • 1 ui

  • 75 gram spekreepjes

  • 1 el ongezouten roomboter


Bereiding

1.Dop de tuinbonen dubbel (De tuinbonen worden ontdaan van hun stugge grijze velletje, zodat het malse felgroene binnenste boontje tevoorschijn komt.)

2. Kook de tuinbonen en de takjes tijm in een laagje kokend water met zout in 5 min. Bijna gaar.

3. Snipper de ui zeer fijn. Bak in een droge koekenpan de spekreepjes in ongeveer 2 minuten bruin.

4. Voeg de boter en ui toe en bak nog 3 min. zachtjes tot de ui glazig is.

5. Giet de tuinbonen af; vang een deel van het kookvocht op. Schep de tuinbonen door het spek-uimengsel en voeg een scheut kookvocht toe.

6. Smoor de tuinbonen in nog 3 min. gaar. Breng op smaak met peper en zout.

EETSMAKELIJK!

 

Tip: Dit recept is lekker om te combineren met bijvoorbeeld gebraden kip!