Tuinbonen met spekjes en tijm
Ingrediënten
- 750 gram tuinbonen
- 1 takje verse tijm
- 1 ui
- 75 gram spekreepjes
- 1 el ongezouten roomboter
Bereidingswijze
- Dop de tuinbonen dubbel (De tuinbonen worden ontdaan van hun stugge grijze velletje, zodat het malse felgroene binnenste boontje tevoorschijn komt.)
- Kook de tuinbonen en de takjes tijm in een laagje kokend water met zout in 5 min. Bijna gaar.
- Snipper de ui zeer fijn. Bak in een droge koekenpan de spekreepjes in ongeveer 2 minuten bruin.
- Voeg de boter en ui toe en bak nog 3 min. zachtjes tot de ui glazig is.
- Giet de tuinbonen af; vang een deel van het kookvocht op. Schep de tuinbonen door het spek-uimengsel en voeg een scheut kookvocht toe.
- Smoor de tuinbonen in nog 3 min. gaar. Breng op smaak met peper en zout.
Eet smakelijk!
Tip: Dit recept is lekker om te combineren met bijvoorbeeld gebraden kip!