Spruitjesstamppot

Spruitjesstamppot 

2 personen

350 gram spruitjes
450 gram kruimige aardappels
scheutje melk
klontje boter
1 appel (bijvoorbeeld Elstar)
1 handje walnoten
75 gram spekblokjes
80 gram Fenegriek geitenkaas
snuf tijm
snuf nootmuskaat

Bereiding
Schil de aardappels en snijd in grove stukken. Kook in 15 minuten gaar.

Maak ondertussen de spruitjes schoon en snijd het kontje eraf. Kook in 10 minuten gaar.

Schil de appel en snijd in blokjes. Bak de spekjes uit in een koekenpan. Voeg vervolgens de appel en tijm toe en bak 5 minuten mee. Snijd ondertussen de geitenkaas in kleine blokjes.

Giet de aardappels en de spruiten af en doe ze samen in een pan. Stamp fijn en voeg een scheutje melk en klontje boter toe om het smeuïg te maken. Breng op smaak met peper, zout en nootmuskaat.  Voeg vervolgens het spek, de appel, de walnoten en de geitenkaas toe en meng goed door de stamppot.