Spruitjes stamppot à la Monique

INGREDIËNTEN 

  • 250 gram spruiten
  • 750 gram aardappels
  • Knoflookmosterd,
  • Kruidenmix: Provençaalse kruiden, nootmuskaat, peper en zout
  • Eekworstjes
  • Spekjes
  • Geraspte kaas
  • Beetje boter en melk

Bereiding

Schil de aardappels en snijd doormidden. Maak de spruiten schoon. Breng 2 pannetjes met water aan de kook en kook in de ene de aardappels en in de andere de spruitjes. Na ongeveer 10 minuten zijn de spruitjes gaar en na 14 minuten de aardappels.

Bak de eekworstjes in een koekenpan in ongeveer 8 minuten gaar. Bak in een andere koekenpan de spekjes tot deze krokant zijn.

Verwarm ondertussen vast de oven voor op 180 graden.

Maak een puree van de gekookte aardappels, boter, melk, de mosterd en de kruidenmix. De puree maak je door de ingredienten door elkaar te stampen of in de keukenmachine te mengen. Stamp vervolgens ook de spruitjes fijn en roer deze samen met de spekjes door de puree.

Snijd de eekworstjes in plakjes of doormidden over de lengte. Vet een ovenschaal in, doe hier de stamppot in, bedek met de plakjes eekworst en strooi hierover de kaas.

Zet voor 20 minuten in de oven.

EETSMAKELIJK!