Spitskool stamppot met roomskaas

INGREDIËNTEN

  • 750 gram kruimige aardappels
  • 300 gram spitskool
  • 1 ui
  • 75 gram spekreepjes
  • 50 ml melk
  • 75 gram roomkaas
  • 1 flinke eetlepel grove mosterd

Bereiding

Schil de aardappels en snijd evt. grote stukken door de helft. Kook ze in een pan met ruim water gaar in ongeveer 15 minuten.

Snijd de spitskool en snipper de ui.

Bak de spekjes in een grote koekenpan met een beetje boter. Als de spekjes gaar zijn haal je deze uit de pan (het vet laat je in de pan liggen). Bak de spitskool en de ui in het overgebleven vet van de spekjes. Roerbak voor ongeveer 8 minuten.

Giet de aardappels af en voeg de roomkaas en de mosterd toe. Naar smaak kun je nog een beetje melk toevoegen., Meng en stamp goed door elkaar. Voeg dan de gebakken spitskool en de spekjes toe en roer door de puree. Breng op smaak met peper en zout.

EETSMAKELIJK!