Spinazietaart met zoete aardappel

Ingrediënten:

  • 400 gram spinazie
  • 3 zoete aardappels
  • 1 teen knoflook
  • 1 ui
  • 4 eieren
  • 1 potje geitenkaas
  • 1 bol mozzarella
  • handje geraspte kaas (bijvoorbeeld smaaq kaas of Utregse oude kaas)
  • scheutje olijfolie
  • peper en zout naar smaak

Bereiding:
Verwarm de oven voor op 200ºC. Vet een (liefst ronde) ovenschaal in met olie. Was de spinazie goed. Schil de zoete aardappel en snijd ze vervolgens in dunne plakjes. Dit kun je natuurlijk doen met een mes, maar met een mandoline, keukenmachine of kaasschaaf is dit makkelijker. Kook de aardappelschijfjes voor 5 minuten en leg deze vervolgens op de bodem en langs de rand van de ovenschaal. Snipper de ui en knoflook. Doe een beetje olijfolie in een pan en fruit de ui en knoflook aan. Voeg de spinazie toe en bak tot de spinazie geslonken is. Roer de spinazie de gehele tijd goed om. Giet het overtollige vocht dat vrijkomt bij het bakken van de spinazie af. Naar smaak kun je nog peper en zout toevoegen. Verdeel het spinaziemengsel gelijkmatig over de bodem.

Klop de eieren los in een schaaltje. Snijd de mozzarella en geitenkaas in blokjes en voeg deze toe aan het ei. Voeg naar smaak peper en zout toe. Schenk dit mengsel over de spinazie en verdeel gelijkmatig. Strooi de geraspte kaas erover. Bak voor 40 minuten in de oven gaar.

Eetsmakelijk!