Spinaziestamppot uit de oven met brie

Ingrediënten:

  • 300 gram verse spinazie
  • 450 gram (kruimige) aardappelen
  • 200 gram kipdijfilet
  • 5 bosuitjes
  • half stuk brie
  • handje walnoten
  • teentje knoflook
  • scheutje melk
  • peper en zout

Bereiding:
Schil de aardappelen en kook ze gaar in 15-20 minuten. Snijd de kip in blokjes en kruid ze met kruiden naar keuze (pikante kruiden is hierbij een aanrader). Snijd de bosui in ringetjes, hak de knoflook fijn en snijd de brie in plakken. Bak in een koekenpan de kip met de ringetjes bosui en de knoflook op middelhoog vuur in ongeveer 5-10 minuten gaar. Voeg op het laatst de walnoten toe en bak kort mee. Voeg dan de spinazie toe en laat slinken.

Verwarm de oven voor op 180 graden. Wanneer de aardappelen gaar zijn, voeg je een scheutje melk toe en stamp je ze fijn tot een puree. Roer hier vervolgens het spinaziemengsel doorheen en voeg peper en zout toe naar smaak. Doe de stamppot in een ovenschaal en verdeel de plakken brie hierover. Doe de ovenschaal voor ongeveer 10 minuten in de oven, zodat de brie smelt.

EETSMAKELIJK!