Sateetje met savooiekool en pindasaus

INGREDIËNTEN

  • 200 gram kipfilet, in blokjes
  • 3 eetlepels ketjap manis
  • 1 eetlepel citroensap
  • 3 eetlepels olie
  • 1 ui, gesnipperd
  • 2 teentjes knoflook, gesnipperd
  • 300 g fijngesneden savooiekool
  • 150 g rijst
  • 2 eetlepels pindakaas
  • 1 theelepel sambal oelek
  • 3 takjes salie

BEREIDEN

Hak de Salie fijn. Marineer de kipfilet in 2 eetlepels ketjap, het citroensap en 1/3 van de salie.

Verhit wat olie in een hapjespan en fruit de ui en de knoflook op laag vuur aan. Schenk een bodem water in de pan en voeg de kool toe. Laat de kool in 15-20 minuten gaar worden, schep zo nu en dan om.

Kook intussen de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.

Rijg de kip aan satéstokjes. Bestrooi met peper en zout. Verhit wat olie in een koekenpan met en bak de kipsaté in 8-10 minuten rondom bruin en gaar.

Giet de kool af en vang wat kookvocht op. Roer de pindakaas, 1 eetlepel ketjap en de rest van de salie door de kool, voeg indien nodig wat kookvocht toe. Breng op smaak met zout en sambal. Verdeel over 2 borden.

EETSMAKELIJK