Salade van bietjes met paddenstoelen en honing tijm dressing

INGREDIËNTEN

  • 200 gram bietjes
  • 75 gram gemengde paddenstoelen
  • 15 gram cherrytomaatjes
  • 100 gram sla
  • 1 eetlepel pijnboompitjes
  • 50 gram geitenkaas
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 eetlepel azijn
  • 1 eetlepel honing
  • 2 takjes tijm

Bereiding

  • Maak in een ruime mengkom de dressing van olijfolie, azijn, honing en geplukte verse tijm. Breng op smaak met zout en peper en meng alles door elkaar.
  • Schil de bieten en laat de knot aan de onderkant er even aan zitten. Dat is je houvast om te schaven of te snijden. Schaven is het meest handig, als je tenminste een schaaf hebt, maar anders even goed je best doen om ze zo dun mogelijk te snijden. Je kunt de bieten eventueel ook in blokjes snijden. Meng de bieten door de dressing.
  • Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan goudbruin. Af en toe omschudden en nét voordat je denkt dat ze klaar zijn haal je ze uit de pan. Ze garen altijd nog iets door en te ver gebakken maakt de smaak bitter. Laat afkoelen op een bordje.
  • Bak in dezelfde koekenpan de paddenstoelen. Grote exemplaren snijd je even in een paar plakjes. In een scheutje olijfolie op hoog vuur flink bakken.
  • Haal de paddenstoelen uit de pan. Pof nu nog even de cherrytomaatjes in de koekenpan. Ze worden hierdoor zacht en krijgen meer smaak. Regelmatig omschudden.
  • Maak de borden op. Verdeel de sla en de verschillende groenten over de borden. Sprenkel nog wat dressing erover. Tot slot brokkel je nog wat geitenkaas of feta én de pijnboompitjes erover.

EETSMAKELIJK!