Rozemarijn-knoflook aardappels met kaasschnitzel

Ingrediënten uit de Landwinkel: 

  • +/- 400 gram (kruimige) aardappelen 
  • 2 takjes rozemarijn
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 plak jong belegen kaas (van 1 cm dik, ca. 200 g)
  • 1 ei

Ingrediënten uit uw eigen keukenkastje:

  • 2 eetlepels bloem
  • 4 eetlepels paneermeel
  • Peper en zout
  • olijfolie

Bereiding:
Verwarm de oven voor op 200 graden. Was de aardappelen, dep ze droog met een keukenpapiertje en snijd in partjes. Leg op een bakplaat met bakpapier, bestrooi met olijfolie en zout. Plet de knoflooktenen met een mes en leg ze tussen de aardappel partjes. Snijd de rozemarijn fijn en strooi over de aardappels. Bak ze in de oven voor 30 minuten.

Als de aardappeltjes in de oven zitten, zijn de kaasschnitzels aan de beurt. Snijd de korst van de kaas en snijdt de kaas in 2 gelijke stukken. Klop het ei los in een diep bord, leg de bloem op een plat bord en de paneermeel op een ander plat bord. Haal de kaas plakken eerst door de bloem, dan door het ei en als laatst door de paneermeel. Verhit olie in een koekenpan en bak de kaasplakken op matig vuur in ongeveer 3 minuten goudbruin (halverwege keren). Vervolgens bak je de kaasschnitzels nog een minuut op laag vuur, zodat de kaas goed kan smelten. Serveer de rozemarijn-knoflook aardappels samen met de kaasschnitzel op een bord.

EETSMAKELIJK!