Röstiplaattaart met mozzarella en pesto

Ingrediënten:

  • 400 gram kruimige aardappelen
  • 1 ui
  • 1 ei
  • 1 bol mozzarella
  • 1 courgette
  • 100 gram tomaat
  • 1 potje pesto

 Ingrediënten uit eigen keukenkastje: 

  • olijfolie
  • peper en zout

Bereiding:
Schil de aardappelen en de ui en rasp beide grof. Meng in een schaal de rasp van de aardappelen en de ui samen met de eieren, peper en zout. Verhit de olie in een koekenpan en bak het aardappelmengsel met de deksel op de pan voor 8 minuten op middelhoog vuur. Draai nu de rösti om met behulp van een bord. Bak de andere kant voor 6 minuten, zonder deksel.

Verwarm de oven voor op 200°C. Leg de rösti op een bakplaat met bakpapier. Snijd de mozzarella en courgette in plakjes van ongeveer ½ cm dik. Bestrijk de rösti met pesto en

beleg vervolgens dakpansgewijs met de mozzarella en courgette. Leg hier en daar nog wat plakken tomaat om het af te maken.

Bak in de oven voor ongeveer 20 minuten. Breng voor serveren nog op smaak met peper en zout.