Rösti van courgette met mozzarella

Ingrediënten uit de Landwinkel:

  • 150 gram kruimige aardappelen
  • 1 ui
  • 1 courgette
  • 1 ei
  • 1 bol mozzarella
  • 125 gram tomaat
  • Paar blaadjes basilicum

 Ingrediënten uit eigen keukenkastje:

  • 3 el bloem
  • olijfolie
  • peper en zout

Bereiding:
Schil de aardappelen en de ui en rasp grof. Rasp de courgette. Meng de geraspte
aardappelen, courgette en ui in een grote kom en dep droog met keukenpapier. Voeg de bloem, het ei en peper en zout naar smaak toe en meng goed door elkaar. Verhit een koekenpan met olie en verdeel hierin het aardappel-courgettemengsel gelijkmatig. Druk het mengsel goed aan met een spatel. Bak voor ongeveer 12 minuten, tot deze goudbruin, krokant en gaar is. Keer de rösti halverwege het bakken een keer om (gebruik hierbij een groot bord).

Laat de mozzarella uitlekken. Snijd de tomaatjes in plakjes en hak de basilicum fijn. Leg de rösti op een bord en verdeel de tomaat en basilicum over de rösti. Leg de uitgelekte mozzarella in het midden van de rösti. Breng op smaak met peper en zout. Snijd de rösti in punten.

Eetsmakelijk!