Rosbief met notenkorst
Ingrediënten voor 4 personen
- 800 gram rosbief
- 3 eetlepels paneermeel
- 50 gram pistachenoten
- 50 gram pijnboompitten
- 2 eetlepels peterselie (fijngehakt)
- 2 eetlepels munt (fijngehakt)
- 1 eetlepels Eekhoeve bloemenhoning
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 200°C. Kruid de rosbief met peper en zout. Verwarm een pan met boter en schroei hierin het vlees rondom bruin. Haal de rosbief uit de pan en laat afkoelen.
- Hak de pistachenoten en pijnboompitten fijn en meng met de peterselie, munt en het paneermeel. Bestrijk het vlees lichtjes met de bloemenhoning en verdeel het notenmengsel over het vlees.
- Vet een ovenschaal in en leg hier de rosbief in. Bak voor 30 à 35 minuten in de oven. Haal vervolgens de rosbief uit de oven en bedek met aluminiumfolie. Laat 10 minuten rusten. Snijd in mooie plakken en serveer.
Eet smakelijk!