Rosbief met notenkorst

Rosbief met notenkorst

4 personen

800 gram rosbief
3 eetlepels paneermeel
50 gram pistachenoten
50 gram pijnboompitten
2 eetlepels peterselie (fijngehakt)
2 eetlepels munt (fijngehakt)
1 eetlepels Eekhoeve bloemenhoning

Bereiding
Verwarm de oven voor op 200°C. Kruid de rosbief met peper en zout. Verwarm een pan met boter en schroei hierin het vlees rondom bruin. Haal de rosbief uit de pan en laat afkoelen.

Hak de pistachenoten en pijnboompitten fijn en meng met de peterselie, munt en het paneermeel. Bestrijk het vlees lichtjes met de bloemenhoning en verdeel het notenmengsel over het vlees.

Vet een ovenschaal in en leg hier de rosbief in. Bak voor 30 à 35 minuten in de oven. Haal vervolgens de rosbief uit de oven en bedek met aluminiumfolie. Laat 10 minuten rusten. Snijd in mooie plakken en serveer.