Rode kool stamppot

Ingrediënten uit onze Landwinkel:

  • 800 gram aardappelen, kruimig
  • 400 gram verse rode kool, dun gesneden
  • 3 appels
  • 1 grote winterpeen, geraspt
  • 1 ui, fijn gesnipperd

Ingrediënten uit eigen keukenkastje: 

  • Snufje kaneel
  • 100 ml melk
  • 2 kruidnagel
  • Peper en zout
  • 1 eetlepel olie

Bereiding:

Verhit de olie of boter in een pan en bak de ui licht bruin. Voeg de gesneden rode kool toe en breng deze op smaak met een snuf kaneel en roer de kruidnagels er door. Voeg na 5 min de wortel toe. Bak het groentemengsel nog 20 minuten door.

Schil ondertussen de aardappels en kook deze in ca 20 min gaar

Schil de appels en snijd ze in blokjes, bak deze op het laatst nog kort mee met de rode kool en wortel.

Giet de aardappelen af en stap ze samen met de melk tot een puree. Schep het rode kool mengsel er door en breng eventueel op smaak met wat peper en zout.

 

Tip: Lekker met een runder saucijsje.