Rode bieten stamppot met brie en spekjes

Ingrediënten

  • 500 gram kruimige aardappelen
  • 300 gram rode bieten
  • 1 ui
  • 100 gram brie
  • scheutje melk
  • 100 gram spekblokjes
  • peper en zout

Bereiding

1 Kook de bieten in ongeveer 30 minuten gaar. Check of deze gaar is door er met een vork in te prikken en te kijken of het schil al los laat. Haal de biet uit z’n schil en snijd in blokjes.

2. Schil de aardappels en snijd deze in gelijke stukken. Kook de aardappels in 20 minuten gaar en giet af. Laat even droogstomen en stamp daarna tot een puree met de melk en evt. een klontje boter. Kruid naar smaak met wat peper en zout.

3. Pel de uien, snijd ze fijn. Verhit een scheutje olijfolie in de hapjespan en bak de ui glazig.

4. Voeg daarna de spekreepjes toe en bak mee tot ze krokant zijn. Voeg de blokjes rode biet toe en bak deze nog even mee.

5. Doe nu de rode bietjes, spekreepjes en gebakken ui bij de aardappels. Stamp grof door elkaar en roer daarna goed om zodat alles gemengd is. Het is het lekkerst als de bietjes niet helemaal fijn worden gestampt.

6. Snijd de brie in kleine blokjes en voeg de helft toe aan de bietenstamppot. Roer op middelhoog vuur om tot de brie goed is gesmolten.

7. Schep de bietenstamppot met ui, spekreepjes en brie op de borden. Verdeel de overgebleven stukjes brie over de borden.

EETSMAKELIJK!