Prei stamppot

Ingrediënten:

  • 2 preien
  • 1,5 kilo aardappelen, geschild en in stukken gesneden (kruimige)
  • 250 gr spekjes (voor vegetarische optie laat je deze weg)
  • 1 ui
  • 150 gr Boer’n dip
  • scheutje melk
  • 4 Eekworsten (voor vegetarische optie laat je deze weg)

Bereiding:
Doe de aardappelen in een grote pan met water en breng aan de kook voor ongeveer 25 minuten (tot ze gaar zijn). Snijd de prei in halve ringen en snipper de ui. Verhit een wok met wat olie en bak de spekjes kort, tot deze een kleurtje krijgen. Voeg vervolgens de ui toe en bak deze samen voor zo’n 2 minuten. Daarna voeg je de prei toe en bak je deze voor ongeveer 10 minuten mee, tot hij mooi zacht en helder groen is. Terwijl je de prei aan het bakken bent, laat je wat olie warm worden in een koekenpan. Hierin bak je op middelhoog vuur de eekworsten voor zo’n 8 minuten (tot deze gaar zijn). Als de aardappelen gaar zijn, giet je deze af en doe je ze terug in de grote pan. Stamp de aardappels fijn met een puree stamper, voeg vervolgens de Boer’n dip toe en roer deze er goed door. Voeg het prei mengsel toe en roer nog eens goed door. Wanneer gewenst kun je nu nog wat melk of eventueel jus toevoegen aan het geheel om het nog smeuïger te maken.

Eetsmakelijk!