Raapstelen stamppot
Ingrediënten voor twee personen
- 200 gr raapstelen
- 500 gr kruimige aardappels
- 60 gr gedroogde tomaatjes
- 125 gr belegen kaas
- 100gr walnoten
- Scheutje melk
- Klontje boter
Bereidingswijze
- Kook de aardappels gaar in ca 15 minuten. Snijd het onderste stukje van de raapstelen en snijd de stelen in stukken van ca 3 cm.
- Giet de aardappels af en doe terug in de pan.
- Pureer met een stamper fijn. Voeg een klontje boter en scheut melk toe en meng door elkaar. Voeg dan de raapstelen toe en schep er met een houten lepel doorheen.
- Laat de stamppot een paar minuten op laag vuur doorwarmen zodat de raapstelen iets kunnen slinken.
- Breng de stamppot op smaak met met een peper en zout.
- Snijd de gedroogde tomaatjes in stukjes en de kaas in blokjes en schep als laatste samen met de walnoten door de raapstelen stamppot zodat deze een beetje kunnen smelten.
- Lekker met jus en eventueel een worstje, spek of een stukje vis.
Eet smakelijk!