Raapstelen stamppot à la Marleen

INGREDIËNTEN

  • 200 gram raapsteeltjes
  • 600 gram kruimige aardappels
  • 2 stengels lenteui
  • 1 teentje knoflook
  • 1 theelepel knoflookmosterd

Zelf toevoegen:          

  • spekjes
  • 125 gram jong belegen kaas
  • Scheutje melk

Bereiding

Snijd het onderste stukje van de raapstelen en snijd de stelen in stukken van ca 3 cm. Snijd de lente ui in ringetjes. Schil de aardappels, halveer eventueel de grote stukken en kook gaar in ongeveer 15 minuten.

Bak ondertussen de spekjes gaar in een pannetje. Pers de knoflook uit en bak deze op het laatst kort mee. Giet de aardappels af en doe terug in de pan. Pureer met een stamper fijn. Voeg een scheut melk en een klontje boter (optioneel) toe en meng door elkaar.

Voeg dan de raapstelen toe en schep er doorheen. Vervolgens voeg je de spekjes met knoflook en de knoflookmosterd toe en meng je deze door de stamppot.

Laat de stamppot een paar minuten op laag vuur doorwarmen zodat de raapstelen iets kunnen slinken. Breng op smaak met zout en peper.

Snijd de kaas in kleine blokjes en schep als laatste door de raapstelen stamppot zodat deze een beetje kunnen smelten. Voeg als laatste de lente ui toe.

EET SMAKELIJK!

Tip : Bekijk het filmpje op onze social media om te zien hoe onze thuiskok het recept bereidt.