Prei-kerriesoep

Prei-kerriesoep

4 personen

  • 1 flinke prei
  • 1 ui
  • 1 paprika
  • 1 appel
  • 3 theelepels kerriepoeder
  • 600 ml groentebouillon
  • 260 gram kruimige aardappels
  • 1 appel
  • 100 ml kookroom

Bereidingswijze
Schil de aardappelen en snijd in gelijke stukken. Was de prei, snijd in ringen en de paprika in blokjes. Schil de appel en snijd deze ook in blokjes.

Snipper de ui en fruit aan in de (soep)pan. Voeg de aardappels en kerrie toe en bak even mee. Voeg dan ook de prei, paprika en de helft van de appel toe en bak het geheel een paar minuutjes.

Giet de bouillon erbij en kook de soep 15 minuten. Pureer de soep. Voeg de rest van de stukjes appel en de kookroom toe en verwarm het geheel nog minimaal 5 minuten. Let op dat het niet kookt.

Proef of de soep op smaak is en voeg eventueel nog wat extra kruiden toe.

EETSMAKELIJK!