Pompoenlasagne
Pompoenlasagne
2 personen
200 gram lasagnevellen
250 gram Hereford gehakt
0,5 pompoen
2 teentjes knoflook
1 rode ui
1 takje tijm
1 theelepel peterselie
handje Parmezaanse kaas
1 eetlepel pompoenpitten
1 eetlepel boter
1 eetlepel bloem
250 milliliter melk
100 gram Herfst kaas
Verwarm de oven voor op 180 °C en vet een (kleine) ovenschaal in. Schil de pompoen en verwijder de pitjes. Snijd in blokjes van 1,5 cm. Verwarm olie in een pan en bak hierin de pompoen, samen met de tijm (rits deze van het takje) en peper en zout. Roer goed door en bak voor zo’n 10 minuten op middelhoog vuur.
Snipper de ui en de knoflook en fruit aan in een koekenpan met een beetje olie. Voeg vervolgens het gehakt, de pompoenpitten en de peterselie toe, bak rul.
Smelt ondertussen de boter in een pannetje en voeg de bloem toe. Bak kort tot het een soort deeg wordt. Voeg dan de melk toe en roer goed door. Haal de pan van het vuur en voeg de Herfstkaas toe. Breng op smaak met peper en zout.
Leg in een ingevette ovenschotel een laagje lasagnevellen. Lepel er de helft van het gehakt op en giet hierover de helft van de kaassaus. Leg hierop opnieuw een laagje lasagnevellen, gevolgd door het overige gehakt en het overige kaassausje. Strooi de Parmezaanse kaas erover.
Dek af met aluminiumfolie en zet 20 minuten in de oven, verwijder de aluminiumfolie en bak nog 15 minuten verder tot de bovenkant mooi kleurt.
