Pompoenbrownies

Herfstige pompoenbrownies

Afgelopen maand hadden wij in ons theehuis als gebakje van de maand deze heerlijke pompoenbrownies.
We kregen van veel mensen de vraag of we het recept willen delen. Af en toe moet je ook gewoon een tipje van de sluier vrijgeven. Deel jij jouw resultaat met ons? We zijn benieuwd!

INGREDIËNTEN

  • 1 pompoen (oranje hokkaido)
  • 130 gr bloem
  • 2 tl bakpoeder
  • 120 gr boter gesmolten
  • 180 gram bruine basterdsuiker
  • tl vanille extract
  • 3 eieren
  • 60 gr cacaopoeder
  • 100 gr pure chocolade
  • 1 el koekkruiden

INSTRUCTIES

Snijd de pompoen doormidden en schep de pitten eruit. Schil de pompoen en snijd in stukken van 2×2 cm. Je hebt twee opties: de pompoen koken of roosteren in de oven. Koken is sneller, maar in de oven krijgt het net wat meer smaak. Kies je voor koken, kook dan de pompoenstukken voor 5-10 minuten. Kies je voor roosteren, verwarm de oven dan voor op 200 graden en rooster de pompoen in 30 minuten. Pureer de pompoen met een staafmixer als deze gaar is. Zet de puree apart, zodat deze wat kan afkoelen.

Meng in een kom de  bloem en de bakpoeder door elkaar. In een andere kom klop je de boter, suiker, vanille en eieren samen. Schep de bloem hier doorheen tot het goed gemend is. Smelt de pure chocolade au bain marie.

Verdeel het deeg in twee gedeeltes: 1/3 en 2/3. Het 1/3 deel meng je met de pompoen en de koekkruiden.
2/3 van het deeg meng je met de cacao en de gesmolten chocolade.
Verwarm de oven voor op 180˚C. Neem een rechthoekig bakblik en doe de chocoladelaag onderin.  Hier bovenop doe je de pompoenlaag. Swirl het een beetje door elkaar met een satéprikker, zodat je een leuke bovenkant krijgt.
Bak de brownies voor 45 minuten in de voorverwarmde oven.
Eetsmakelijk!