Pompoen stamppot met prei en geitenkaas

Ingrediënten uit onze landwinkel: 

  • 500 gram Frieslanders aardappelen
  • 1 pompoen  
  • 200 gram prei
  • 50 gram gemengde noten
  • 50 gram geitenkaas

Zelf toevoegen:   

  • 100 ml melk
  • zout en peper    
  • boter

Bereidingswijze 
Schil de aardappels en snijd in grove stukken. Snijd de pompoen in blokjes en de prei in dunne, halve maantjes. Kook de aardappels 15 – 20 minuten in ruim gezouten water met de deksel schuin op de pan. Voeg de laatste 10 minuten de pompoenblokjes toe en kook deze mee. Giet daarna af. Verhit een hapjespan met een klontje boter en smoor hierin de prei in circa 10 minuten. Breng na afloop op smaak met peper en zout.  

Rooster de noten in een droge koekenpan en hak daarna grof.   

Stamp de aardappels en pompoen tot een grove puree. Voeg eventueel een klontje boter en scheut warme melk toe om de puree smeuïg te maken. Roer de helft van het prei mengsel erdoor. Proef en breng de stamppot met kruiden eventueel extra op smaak.

Serveer de stamppot op borden met als topping de resterende prei, wat verkruimelde geitenkaas en de grof gehakte noten. 

EETSMAKELIJK!