Pizzafondue met aardappelwedges

Ingrediënten uit de Landwinkel: 

  • 500 gram aardappelen
  • 1 paprika
  • 2 teentjes knoflook (gehakt)
  • 750 gram tomaten
  • 150 gr mozzarella – geraspt
  • 100 gr geraspte kaas
  • bierworst

Ingrediënten uit uw eigen keukenkastje:

  • olijfolie
  • ½  theelepel Italiaanse kruiden
  • peper en zout
  • flinke eetlepel roomkaas

Bereiding:
Verwarm de oven voor op 200℃ en bekleed de bakplaat met een vel bakpapier.

Snijd de aardappelen in wedges en was ze grondig onder de koude kraan. Dep ze met keukenpapier droog. Verspreid de aardappelwedges over de bakplaat. Besprenkel ze met een beetje olijfolie, peper en zout en bak ze in 35 minuten in de oven krokant.

Snijd ondertussen de tomaten in blokjes en hak de knoflook fijn. Verhit een pan met olijfolie en fruit hierin de knoflook. Voeg de tomaten en Italiaanse kruiden toe en smoor met het deksel op de pan tot een dikke saus. Rasp de mozzarella en parmezaanse kaas. Snijd de bierworst in stukjes. Roer de rasp samen met de stukjes bierworst door de tomatensaus. Doe dit in een ovenschaal. Doe de pizzadip de laatste 15 minuten bij de aardappelwedges in de oven, tot de kaas helemaal is gesmolten en de bovenlaag van de pizzadip bruin begint te kleuren (let op, zet de pizzadip gewoon in de eigen schaal in de oven, giet dit niet over de aardappelwedges). Snijd de paprika in reepjes (deze dip je, net als de aardappelwedges in de pizzadip). Je hebt nu je eigen pizzafondue.

Eetsmakelijk!