Picanha met zoete aardappel

  • stuk picanha
  • zoete aardappels (1 p.p.)
  • zure room (naar smaak)
  • bieslook
  • peterselie
  • knoflook

BEREIDING

  • Steek de BBQ aan tot 120 à 140 graden. Haal de picanha uit de koeling, snijd overtollig vet en het vliesje weg. Snijd de vet kant kruislings in.
  • Maak je aardappelen schoon en besprenkel met olijfolie, peper en zout. Vouw de zoete aardappels in stevige aluminiumfolie en leg ze op de BBQ. Als de zoete aardappels er ongeveer 15 minuten op hebben gelegen, mag de picanha ook op de BBQ. Leg deze met de vleeskant naar beneden.
  • Maak onder tussen de vulling voor de gepofte aardappel. Voeg aan de zure room (hoeveelheid naar eigen smaak), de peterselie, bieslook, knoflook, peper en zout toe. Meng het goed door elkaar.
  • Als de picanha een kerntemperatuur van 45 graden heeft mag je hem afbranden (op de vet kant) tot een kerntemperatuur van 54 graden.
  • Snijd, als deze klaar is, de zoete aardappel in, en vul ze met het zure room mengsel.
  • Snijd de picanha in mooie dunne plakken en breng op smaak met peper en zout.