Pasta pesto ovenschotel
Ingrediënten:
- 250 gram penne
- 200 gram pesto
- 4 tomaten
- 250 gram champignons
- 100 gram Italiaanse kaas
- 1 courgette
Zelf toevoegen:
- 1 eetlepel olie om in te bakken
- Handje geraspte kaas (optioneel)
Bereidingswijze
Verwarm de oven op 200 graden.
Kook de penne gaar in 8-10 minuten.
Snijd de courgette in kleine blokjes. Maak de champignons schoon en snijd in plakjes. Verhit de olie in een grote pan en roerbak de courgette hier in. Voeg na een paar minuten de champignons toe en bak mee. Zorg er voor dat het meeste vocht is verdampt. Voeg de pesto toe aan de groenten.
Laat de pasta goed uitlekken en schep door het pesto mengsel. Snijd de tomaten in vieren en meng ook door de pasta en groenten. Breng het mengsel eventueel op smaak met peper en zout.
Vet een ovenschaal in en doe de helft van het pasta pesto mengsel hier in. Snijd de Italiaanse kaas in plakjes en verdeel de helft hiervan over de pesto. Doe de rest van het pasta mengsel er over en eindig de ovenschaal met de overige plakjes kaas. Bestrooi eventueel nog een beetje geraspte kaas over het geheel en bak de pasta pesto ovenschotel circa 25 minuten in de oven.
EETSMAKELIJK!