Ovenschotel met prei en Hereford gehakt
Prei ovenschotel met Hereford gehakt en spekjes
3 – 4 personen
- 300 gram prei
- 1 paprika
- 450 gram kruimige aardappels
- 200 gram Hereford rundergehakt
- 1 ui
- kerriepoeder
- gehaktkruiden
- 75 gram spekblokjes
- 25 gram bloem
- 100 gram geraspte kaas
- 25 gram boter
- 250 ml melk
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 200 graden. Schil de aardappels en snijd in plakjes. Kook ze voor 5 minuten.
Was ondertussen de prei goed, snijd in ringen. Snijd de paprika in blokjes. Snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Verhit wat olie in een pan en fruit de ui aan. Voeg het gehakt, de gehaktkruiden en de spekblokjes toe. Bak het gehakt rul en de spekjes gaar en voeg dan de prei, paprika en kerriepoeder toe. Bak dit nog 5 minuten en zet dan het vuur uit.
Smelt in een klein pannetje de boter of margarine. Voeg dan de bloem toe en meng door elkaar. Na 1 minuut voeg je beetje voor beetje de melk toe. Blijf ondertussen goed roeren met een garde. Als je alle melk hebt toegevoegd roer je nog even goed door en dan kan de helft van de kaas en een snufje zout en peper erbij. Laat opstaan tot de kaas gesmolten is.
Vet een ovenschaal in en verdeel de helft van de aardappelschijfjes over de bodem. Schep het prei-gehaktmengsel er overheen en dek af met de rest van de aardappelschijfjes. Als laatste giet je de kaassaus over de ovenschotel. Strooi de rest van de kaas over de bovenkant.
Bak de ovenschotel ongeveer 20 minuten in de oven.
EETSMAKELIJK!