Mexicaanse bowl van de boer

Ingrediënten uit de Landwinkel: 

  • 1 courgette
  • 100 gram kaas
  • 2 eieren
  • 1 paprika
  • 250 gram kipfilet
  • 150 gram Boer´n dip
  • 1 krop sla
  • 1 citroen

Ingrediënten uit uw eigen keukenkastje: 

  • honing
  • olijfolie
  • peper en zout

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 180 °C. Rasp de kaas en de courgette, laat de courgette uitlekken in een vergiet en duw het overtollige vocht eruit met een lepel. Meng de courgette met de geraspte kaas en de eieren. Maak van het mengsel 4 bolletjes en leg op een bakplaat met bakpapier. Druk ze zo plat mogelijk met een spatel. Bak de courgette tortilla’s in ongeveer 25 minuten goudbruin.

Meng wat olijfolie met ¾ van de paprikapoeder en marineer de kip hiermee. Gril de kip in een pan in ongeveer 8 minuten gaar.

Pers de citroen uit en snijd de paprika in blokjes. Meng het limoensap door de paprika en voeg naar smaak wat peper en zout toe. Gril de paprika voor ongeveer 4 minuten in de pan. Was de sla goed en snijd vervolgens in reepjes. Maak de sla eventueel aan met wat olijfolie, peper en zout. Snijd de gegrilde kip in reepjes.

Vouw de courgette tortilla’s doormidden, neem een diep bord of kom en verdeel hierop in losse hoopjes alle ingrediënten apart van elkaar. Bestrooi met de rest van de paprikapoeder en eventueel peper en zout naar smaak.

Eetsmakelijk!