Mascarpone-meringuetaart met Veens Kaatje

Mascarpone meringuetaart met Veens Kaatje

Mascarpone-meringuetaart met Veens Kaatje van de Eekhoeve

Ingrediënten

voor de bodem
130 gram koude roomboter
85 gram lichtbruine basterdsuiker
220 gram bloem
1 ei

voor de vulling
250 gram mascarpone
50 gram witte basterdsuiker
Veens Kaatje

voor de merinque
3 eieren (alleen eiwit!)
100 gram suiker

Bereidingswijze
Verwarm de oven op 190 graden. Kneed de boter met de suiker, bloem en ei tot een mooie deegbal. Rol de deegbal uit tot een plak en leg deze in de ingevette bakvorm. Prik er gaatje in of leg er bakbonen op. Bak de bodem op 190 graden in 15 à 20 minuten gaar.

Meng de mascarpone met de basterdsuiker tot de suiker is opgelost. Als de bodem is afgekoeld bestrijk je deze met scharrelroom en vervolgens met de mascarpone vulling. Zet de taart in de koelkast. Klop ondertussen de eiwit met suiker op. Als de eiwit mooi stijf is en het valt niet uit de kom, smeer je de bovenkant in. Als je een crème brûlée brander heb brand je de meringue, anders kan het in de oven op 220 graden en warmte van boven.

EETSMAKELIJK!