Mascarpone-meringuetaart met Veens Kaatje
Ingrediënten
voor de bodem
- 130 gram koude roomboter
- 85 gram lichtbruine basterdsuiker
- 220 gram bloem
- 1 ei
voor de vulling
- 250 gram mascarpone
- 50 gram witte basterdsuiker
- Veens Kaatje
voor de merinque
- 3 eieren (alleen eiwit!)
- 100 gram suiker
Bereidingswijze
- Verwarm de oven op 190˚C.
- Kneed de boter met de suiker, bloem en ei tot een mooie deegbal. Rol de deegbal uit tot een plak en leg deze in de ingevette bakvorm. Prik er gaatje in of leg er bakbonen op. Bak de bodem in 15 à 20 minuten gaar.
- Meng de mascarpone met de basterdsuiker tot de suiker is opgelost.
- Als de bodem is afgekoeld bestrijk je deze met scharrelroom en vervolgens met de mascarpone vulling. Zet de taart in de koelkast.
- Klop ondertussen de eiwit met suiker op. Als de eiwit mooi stijf is en het valt niet uit de kom, smeer je de bovenkant in.
- Als je een crème brûlée brander heb brand je de meringue, anders kan het voor 5 tot 10 minuten in de oven op 220˚C en warmte van boven, totdat de bovenkant mooi bruin is.
Eet smakelijk!