Lente ovenschotel met krieltjes en kip

Ingrediënten uit onze Landwinkel: 

  • 600 gram krieltjes
  • +/- 350 gram kippendijfilet
  • 1 groene paprika
  • 1 rode paprika
  • 1 rode ui
  • 150 gram cherrytomaten
  • 1 bosui
  • Kipkruiden
  • 100 gram lente melange kaas
  • Olijfolie
  • Zout &peper

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 200 graden.

Snij de kip in stukjes en marineer met olijfolie en kipkruiden naar smaak. Was de krieltjes en snij in partjes. Kook de krieltjes met een beetje zout in 10 min beetgaar. Doe olijfolie in de pan en bak de kip goudbruin. Snij ondertussen de paprika en ui in kleine stukjes en voeg dit aan de kip toe. Bak het geheel 5 min.

Snijd de cherrytomaten doormidden. Meng de krieltjes, kipmengsel en tomaten en verdeel in de ovenschaal. Strooi de geraspte kaas over de kip en zet hem voor 15 min in de oven.

Snij ondertussen de bosui in ringen.

Haal de schotel uit de oven en verdeel de bosui over de schotel.

Nog een tip: Serveer de ovenschotel met Boer’n dip. Dat wordt smullen!

EETSMAKELIJK!