Knolselderij-kaassoep
Ingrediënten voor 4 personen
- 800 gram knolselderij
- 400 gram kruimige aardappelen
- 1 teen knoflook
- 1 rode ui
- 250 gram Utregse oude kaas
- 40 gram roomboter
- 1 liter groentebouillon
- 250 ml kookroom
- nootmuskaat
Bereidingswijze
- Schil de knolselderij en snijd in blokjes van 2 cm. Schil de aardappels en snijd in gelijke stukken. Snijd de kaas in stukjes. Snijd de knoflook en rode ui fijn. Bereid alvast een liter groentebouillon.
- Verhit de boter in een soeppan en bak de knolselderij, aardappel, ui en knoflook voor 8 minuten op laag vuur. Breng op smaak met peper en zout.
- Voeg de kaas, bouillon en kookroom toe en breng aan de kook. Doe de deksel op de pan en laat 10 minuten op laag vuur, rustig koken.
- Pureer met een staafmixer de soep tot een egale massa. Voeg naar smaak nootmuskaat, peper en zout toe.
- Serveer bijvoorbeeld met lekkere (kaas)croutons.
Eet smakelijk!