Knolselderij-kaassoep 

Ingrediënten voor 4 personen

  • 800 gram knolselderij
  • 400 gram kruimige aardappelen
  • 1 teen knoflook
  • 1 rode ui
  • 250 gram Utregse oude kaas
  • 40 gram roomboter
  • 1 liter groentebouillon
  • 250 ml kookroom
  • nootmuskaat

 

Bereidingswijze

  1. Schil de knolselderij en snijd in blokjes van 2 cm. Schil de aardappels en snijd in gelijke stukken. Snijd de kaas in stukjes. Snijd de knoflook en rode ui fijn. Bereid alvast een liter groentebouillon.
  2. Verhit de boter in een soeppan en bak de knolselderij, aardappel, ui en knoflook voor 8 minuten op laag vuur. Breng op smaak met peper en zout.
  3. Voeg de kaas, bouillon en kookroom toe en breng aan de kook. Doe de deksel op de pan en laat 10 minuten op laag vuur, rustig koken.
  4. Pureer met een staafmixer de soep tot een egale massa. Voeg naar smaak nootmuskaat, peper en zout toe.
  5. Serveer bijvoorbeeld met lekkere (kaas)croutons.

Eet smakelijk!