Knolselderij-kaassoep 

Knolselderij-kaassoep 

4 personen

800 gram knolselderij
400 gram kruimige aardappelen
1 teen knoflook
1 rode ui
250 gram Utregse oude kaas
40 gram roomboter
1 liter groentebouillon
250 ml kookroom
nootmuskaat

Bereiding
Schil de knolselderij en snijd in blokjes van 2 cm. Schil de aardappels en snijd in gelijke stukken. Snijd de kaas in stukjes. Snijd de knoflook en rode ui fijn. Bereid alvast een liter groentebouillon.

Verhit de boter in een soeppan en bak de knolselderij, aardappel, ui en knoflook voor 8 minuten op laag vuur. Breng op smaak met peper en zout.

Voeg de kaas, bouillon en kookroom toe en breng aan de kook. Doe de deksel op de pan en laat 10 minuten op laag vuur, rustig koken.

Pureer met een staafmixer de soep tot een egale massa. Voeg naar smaak nootmuskaat, peper en zout toe.

Serveer bijvoorbeeld met lekkere (kaas)croutons.