Klassieke stamppot boerenkool

Ingrediënten: 

  • 1 kilo kruimige aardappelen
  • 800 gram verse boerenkool
  • 250 gram spekblokjes
  • 2 rookworsten
  • 50 gram roomboter
  • 125 ml warme melk
  • 2 eetlepels azijn
  • 1 theelepel boeren mosterd

Bereidingswijze

Leg de rookworsten in een pan met heet, niet kokend, water en verwarm voor ongeveer 20 minuten.

Schil de aardappelen en snijd ze in stukjes. Haal de blaadjes boeren kool van de stronk en snijd ze fijn. Was de boerenkool en laat goed uitlekken.

Kook in 20 minuten in een grote pan met water en zout de aardappelen en boerenkool gaar. Giet vervolgens af.

Bak ondertussen in een koekenpan de spekjes uit.

Warm de melk op. Stamp de aardappels en boerenkool fijn en voeg de warme melk, de roomboter en het azijn toe. Roer goed door elkaar tot er een smeïge stamppot ontstaat. Roer ook de uitgebakken spekjes en de mosterd erdoor. Breng eventueel op smaak met peper en zout.

Serveer de stamppot met de rookworsten

EETSMAKELIJK!