Kiprollade met rozemarijn en een cranberrysausje

Kiprollade met rozemarijn en een cranberrysausje

4 personen

600 gram kiprollade
5 tenen knoflook
8 takken rozemarijn
60 gram roomboter
150 gram verse cranberries
100 ml sinaasappelsap
60 ml honing

Bereiding
Haal ongeveer een uur voordat je begint de rollade uit de koelkast, zodat deze op kamertemperatuur kan komen. Verwarm de oven voor op 175°C.

Pel de tenen knoflook en halveer ze over de lengte. Halve de rozemarijn takjes. Maak met een scherp mes zo’n 20 sneetjes in de bovenkant van de rollade. Deze sneetjes mogen ongeveer 4 cm diep en 1 cm breed zijn. Vul de sneetjes in de rollade met de knoflook en de rozemarijn. Bestrooi vervolgens de rollade nog met peper en zout.

Doe wat roomboter in een braadpan en bak hierin het vlees in 4 minuten rondom bruin. Als je een braadpan hebt die in de oven mag zet je deze in de oven, anders leg je het vlees in een ovenschaal en giet je de boter uit de pan hierbij.

Zet de rollade voor 20 minuten in de oven. Bedruip dan opnieuw de rollade met het bakvet door deze met een eetlepel eroverheen te scheppen. Zet vervolgens voor 25 minuten in de oven.

Maak ondertussen de cranberrysaus door de cranberries samen met de sinaasappelsap en de honing te verwarmen. Wanneer de cranberries openknappen haal je het pannetje van het vuur en roer je het 1 minuut rustig door. Doe het geheeld in de blender om er een gladde massa van te maken.

Als je rollade klaar is haal je deze uit de oven en verwijder je het netje. Snijd de rollade in plakken en serveer met de cranberrysaus!

Tip: Je kan ook kant en klare cranberrysaus gebruiken en deze opwarmen in een pannetje.