Kippenpoot in appelsap, oude wijvenkoek en rode kool

Ingrediënten uit de Landwinkel: 

  • 2 kippenbouten
  • 1 flesje appelsap
  • 2 plakken oude wijvenkoek (verkruimeld)
  • 500 gram vastkokende aardappels
  • 1 pak rode kool

Ingrediënten uit uw eigen keukenkastje:

  • olijfolie
  • Italiaanse kruiden
  • peper en zout

Bereiding:

Verwarm olijfolie in een braadpan. Bak de kippenbouten aan beide kanten bruin. Schenk vervolgens de appelsap langs de rand van de pan bij de kippenbouten. Voeg dan ook de verkruimelde oude wijvenkoek en kruiden toe. Laat de kippenbouten in circa 40 minuten afgedekt gaar stoven.

Maak ondertussen de aardappels goed schoon en snijd in partjes. Verhit wat olie in een wok of koekenpan en bak de aardappelpartjes om matig vuur rondom goudbruin. Schep regelmatig om. Voeg naar keuze nog wat kruiden toe aan de aardappeltjes.

Verwarm de rodekool volgens aanwijzingen op de verpakking.

Neem na 40 minuten de deksel van de braadpan en laat de saus iets inkoken (hij wordt dan iets dikker). Breng op smaak met peper en zout.

Serveer de kippenbouten samen met de aardappelpartjes en de rodekool.

Eetsmakelijk!