Kip tandoori in de hoed à la Sabine

INGREDIËNTEN

  • rol bladerdeeg
  • 1 paprika
  • 1 courgette
  • paneermeel
  • 1 bakje crème fraîche
  • Tandoori kruiden
  • kipkruiden
  • 300 gram kippendijen
  • geraspte kaas
  • evt. doosje champignons

Bereiding

Verwarm de oven voor op 220℃.

Snijd de kip in stukjes en meng deze in een kom met een eetlepel olie en de kipkruiden. Snijd de paprika in blokjes en de courgette in halve maantjes. Verhit nog een klein beetje olie in een koekenpan en bak hierin de kip voor ongeveer 6 minuten op middelhoog vuur. Voeg vervolgens de courgette en paprika toe en bak dit ongeveer 5 minuten mee. Voeg dan de Tandoori kruiden en de crème fraîche toe. Bak ongeveer nog 2 minuten en roer ondertussen goed door de pan.

Bedek de bodem van een taartvorm met bakpapier en vet de randen in. Rol het bladerdeeg uit en leg deze in de taartvorm (de randen en bodem heb je nu bedekt en aan alle kanten hangt wat bladerdeeg over de vorm). Strooi het paneermeel over de bodem. Giet hierover het kip tandoori mengsel en verdeel dit over de vorm. Bestrooi met kaas en vouw vervolgens met het overige bladerdeeg aan de zijkanten de taart dicht. Klop een eitje los in een bakje en smeer hiermee de bovenkant van de taart in. Zet in de oven en bak voor ongeveer 35 minuten tot deze goudbruin is.

EETSMAKELIJK!

Bekijk hier de video om te zien hoe onze thuiskok het gerecht bereidt!