Kersttrifle met stoofpeer

Kersttrifle met stoofpeer

4 stuks

500 milliliter boeren vanille vla
½ boerencake
1 pot cranberryjam
500 gram stoofpeer (bereid)

Voor de meringue:
1 eiwit
snuf zout
30 gram fijne suiker
30 gram poedersuiker

Bereiding
We beginnen met het maken van meringue. Verwarm hiervoor de oven op 100 °C. Klop het eiwit van 1 ei samen met een snuf zout in een vetvrije kom op. Voeg geleidelijk de fijne suiker toe en klop tot het eiwit stijf is en de suiker is opgelost. Spatel tot slot de poedersuiker door de meringue. Bedek een bakplaat met bakpapier. Vorm met een lepel hoopjes meringue op de bakplaat en laat deze ongeveer 2 uur drogen in de oven. Zet aan het eind de oven uit, maar laat deze dicht. Laat de schuimpjes afkoelen in de oven.

Snijd de cake en de stoofpeertjes in kleine blokjes. Begin je trifle met wat cake op de bodem van de vier kleine dessertschaaltjes/glaasjes. Verdeel hierover een laagje jam, gevolgd door een laagje vanillevla en de stoofpeer. Verkruimel de meringue over de trifles.