Kaatjes taart met bokkepootjes
Ingrediënten:
- 300 ml Veens Kaatje
- 400 gram bokkepootjes
- 100 gram boter
- 500 ml slagroom
- 2 zakjes vanillesuiker
- 2 zakjes klop-fix
Bereidingswijze:
Verkruimel de helft van de bokkepootjes. Smelt de boter en voeg de stukjes hieraan toe. Meng dit goed door elkaar tot een stevige massa. Schep het mengsel in een met bakpapier beklede springvorm (24 cm) en druk dit goed aan. Zet de bodem in de koelkast. Klop de slagroom samen met de klopfix en de vanillesuiker stijf. Voeg daarna de eierroom toe en roer het goed door tot een mooi egaal mengsel. Haal de bodem uit de koelkast en schep de helft van het eierroom-slagroom mengsel hierover. Verkruimel daarna een deel van de bokkepootjes over deze laag. Verdeel daarna de rest van het eierroom-slagroom mengsel over de taart. Snijd de overige (12) bokkepootjes doormidden en rangschik deze over de taart. Laat de taart daarna voor minimaal 4 uur opstijven in de koelkast. Tip: erg lekker om net voor het serveren nog wat eierroom in het midden van de taart te schenken.