Italiaans gevulde zoete aardappel

Ingrediënten uit de Landwinkel:

2 grote zoete aardappelen

100 gram Italiaanse kaas

2 Tomaten

1 Rode ui

 

Bereiding:
Verwarm de oven voor tot 200 °C. Borstel de zoete aardappels schoon. Leg iedere zoete aardappel op een ruim stuk folie en besprenkel met een klein beetje zonnebloemolie. Wrijf ze in met je handen zodat overal een dun laagje olie zit. Prik er een paar gaatjes in met een satéstokje en wikkel ze een voor een in aluminiumfolie. Zet in het midden van de oven en bak circa 50 minuten of tot ze goed gaar zijn.

Snijd of schaaf ondertussen de tomaten, ui en kaas in plakken.

Haal de aardappels uit het aluminiumfolie en snijd in de lengte diep in. Vouw ze een beetje open. Schraap het grootste deel van de zoete aardappel uit de schil en doe in een schaaltje. Prak dit en meng hier de rode ui en tomaat doorheen. Doe dit mengsel weer terug in de schil. Verdeel de kaas erover. Zet het geheel voor ongeveer 10 minuten in de hete oven (oven staat niet meer aan) en wacht tot de kaas gesmolten is. 

Eetsmakelijk!