Hutspot uit de oven

Ingrediënten uit de Landwinkel: 

  • 500 gram (kruimige) aardappelen
  • 1 fijne rookworst
  • 1 ui
  • 500 gram winterwortelen
  • 100 gram paprika-ui-knoflook kaas

Ingrediënten uit uw eigen keukenkastje:

  • kruiden naar wens
  • scheutje melk
  • peper en zout

Bereiding:

Zet een pan met water op het vuur. Schil de aardappels en snijd de grote aardappels in twee stukken. Maak de wortels schoon en snijd deze in stukken. Kook de aardappels en wortels samen in ongeveer 20 minuten gaar.

Snijd de ui in halve ringen. Kook de laatste 5 minuten de ui mee. Giet vervolgens de aardappels/wortels af.

Voeg een scheut melk en de kruiden toe aan de aardappels en wortels en stamp het geheel fijn.

Verdeel de hutspot over de bodem van een ovenschaal. Snijd de rookworst in plakjes en ‘duw’ deze in de hutspot. Verdeel de geraspte kaas over het geheel.

Zet de ovenschaal voor ongeveer 15 minuten in de oven, totdat de kaas is gesmolten.

Eetsmakelijk!