Hutspot uit de oven

Hutspot uit de oven

3-4 personen

  • 500 gram (kruimige) aardappelen
  • 500 gram winterwortelen
  • 1 witte ui
  • 1 rode ui
  • 1 fijne rookworst
  • 75 gram spekjes
  • 100 gram paprika-ui-knoflook kaas
  • 1 tl knoflookmosterd
  • snuf nootmuskaat
  • snuf paprikapoeder

Bereidingswijze
Zet een pan met water op het vuur. Schil de aardappels en snijd de grote aardappels in twee stukken. Maak de wortels schoon en snijd deze in stukken. Kook de aardappels en wortels samen in ongeveer 20 minuten gaar.

Rasp ondertussen de kaas en snijd de uien in halve ringen. Kook de laatste 5 minuten de ui mee. Giet vervolgens de aardappels/wortels af en vang het kookvocht op.

Voeg een scheut kookvocht, de knoflookmosterd en de kruiden toe aan de aardappels en wortels en stamp het geheel fijn.

Verdeel de hutspot over de ovenschaal. Snijd de rookworst in plakjes en ‘duw’ deze in de hutspot. Verdeel de geraspte kaas over het geheel.

Zet de ovenschaal voor ongeveer 15 minuten in de oven, totdat de kaas is gesmolten.

EETSMAKELIJK!