Hollandse pasta met boerenkool en rookworst

Ingrediënten: 

  • 125 gr pasta
  • 225 gr boerenkool
  • 1 tomaat
  • handje walnoten
  • 40 gr pijnboompitten
  • 1 teentje knoflook 
  • 1 rookworst
  • 62.5 gr kwark of roomkaas
  • handje Parmezaanse kaas
  • scheutje olijfolie

Bereidingswijze

Leg de rookworst 20 minuten in warm, niet kokend water.

Kook de pasta in 8 minuten gaar en giet af.

Maak de boerenkool schoon en bak kort in een roerbak pan. Laat heel goed uitlekken, je wilt zo min mogelijk vocht overhouden. Doe de boerenkool samen met de Parmezaanse kaas, knoflook, pijnboompitten, scheutje olijfolie en peper en zout in een keukenmachine. Je kunt ook een kom met staafmixer gebruiken. Mix fijn tot er een grove pesto ontstaat. Is het nog erg droog? Voeg dan nog wat meer olijfolie toe.

Meng de pasta met de boerenkool-pesto. Voeg de kwark toe, zodat er een romige saus ontstaat.

Snijd de rookworst in plakjes en de tomaat in blokjes. Meng beide door de pasta. Verdeel over borden of kommen.

Hak de walnoten grof en serveer over de pasta. Naar wens kun je het nog serveren met wat extra kaas.

EETSMAKELIJK!