Hete bliksem met zoete aardappel

Ingrediënten uit onze Landwinkel:

  • 300 gram zoete aardappels
  • 300 gram kruimige aardappels
  • 1 ui
  • 2 appels
  • 150 gram spekreepjes
  • Handje geraspte kaas

Ingrediënten uit eigen keukenkastje: 

  • Paneermeel
  • Peper en zout
  • 25 gram boter

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 200 graden. Schil de aardappels en snijd grote aardappels in stukken. Schil ook de appel, verwijder het klokhuis en snijd de appel in stukjes. Snipper de ui.

Zet een pan water op en kook de zoete aardappels en kruimige aardappels ongeveer 10 minuten. Voeg dan de stukjes appel toe en kook nog 10 minuten.

Bak de ui en spekreepjes in een pan ongeveer 5-8 minuten totdat de spekreepjes bruin zijn.

Stamp de aardappels en appel tot puree. Voeg ook de gebakken ui, spekreepjes en een snuf zout en peper toe. Meng alles door elkaar en schep de puree in een ovenschaal.

Strooi wat paneermeel en geraspte kaas over de bovenkant. Zet de hete bliksem met zoete aardappel ongeveer 15 minuten in de oven.