Herfstige pompoensoep

Ingrediënten uit onze landwinkel: 

  • 1 pompoen
  • 2 winterpenen
  • 1 rode ui
  • 1 zoete aardappel
  • 2 teentjes knoflook

Ingrediënten uit eigen keukenkastje:       

  • kruiden naar keuze
  • 2 blokjes bouillon  
  • +/- 1 liter water
  • eventueel room

Bereidingswijze   

Was de pompoen en winterpenen goed onder de kraan. Snijd de pompoen in stukken van ongeveer 4 cm en de winterpeen in plakken. Schil de zoete aardappel en snijd in grove stukken. Pel de knoflook en rode ui en snijd fijn.

Verwarm een scheut olijfolie in een grote pan en fruit hierin de knoflook en ui voor ongeveer 2 minuten op middelhoog vuur. Voeg de pompoen, zoete aardappel en winterpeen toe en vak voor ongeveer 4 minuten op middelhoog vuur mee.

Voeg 1 liter water, de blokjes bouillon en de kruiden toe. Breng de soep aan de kook en laat het voor zo’n 20 minuten koken.

Pureer de soep glad met een staafmixer. Is de soep nog te gebonden? Voeg dan nog wat kokend water of wat room toe. Breng de soep eventueel op smaak met nog meer kruiden.

EETSMAKELIJK!

Tip: Kruiden combinatie die heerlijk is in deze soep:

  • 1/2 theelepel kaneel
  • 1 theelepel kerriepoeder 
  • 1 theelepel paprikapoeder
  •  2 laurierblaadjes (vergeet deze niet uit de soep te verwijderen voordat u met de staafmixer aan de slag gaat)