Groentestoof
Groentestoof
2 personen
2 tenen knoflook
2 eetlepels knoflookmosterd
2 winterpenen
1 knolselderij
1 blokje groentebouillon
1 flesje trippel Thomas
200 ml water
4 vastkokende aardappelen
2 preien
Bereiding
Maak de groenten schoon. Snijd de knoflook en winterpeen in plakjes. Snijd de knolselderij in blokjes en de prei in ringen. Schil de aardappels en snijd in blokjes. Meng in een kom de knoflook, winterpeen, knolselderij, mosterd en peper en zout naar smaak.
Verhit wat olie of boter in een pan en bak hierin het groentemengsel voor 3 minuten. Verkruimel het blokje bouillon boven de pan en voeg het water en de bier toe. Breng aan de kook en zet dan het vuur laag. Doe de deksel op de pan en laat het geheel 15 minuten stoven. Voeg dan de aardappel en de prei toe en laat nog eens 20 minuten stoven. Controleer of de aardappels gaar zijn.