Griekse frittata

Ingrediënten uit de Landwinkel: 

  • 300 gram vastkokende aardappels
  • 250 gram tomaatjes
  • 1 rode ui
  • 1 courgette
  • 2 takjes tijm
  • 200 gram feta
  • 6 eieren

Ingrediënten uit uw eigen keukenkastje:

  • olijfolie
  • peper en zout

Bereiding:
Verwarm de oven voor op 200°C. Was de aardappels goed en dep ze droog met keukenpapier. Snijd de aardappels in plakjes. Kook de plakjes in ongeveer 6 minuten gaar. Halveer de tomaatjes, snijd de ui in ringen, de courgette in plakken en de feta in brokken. Meng de tomaatjes met de ui, courgette en aardappelplakjes. Voeg naar smaak olijfolie, peper en zout toe. Verdeel de feta erboven. Pluk de tijmblaadjes van de takjes en voeg toe aan de rest. Verdeel het mengsel over een grote ovenschaal. Kluts de eieren door elkaar en giet over het groentemengsel in de schaal. Bak de frittata in ongeveer 20 minuten in de oven.

EETSMAKELIJK!

 

Tip: ook lekker om olijven en zongedroogde tomaat toe te voegen!