Gezondere Boeren Bananenbrood

INGREDIËNTEN

  • 3 rijpe bananen
  • 125 gram verse ontpitte dadels
  • 3 eieren
  • 125 gram amandelmeel
  • 125 gram bloem
  • 1 limoen
  • 50 gram geraspte kokos
  • 200 gram blauwe bessen
  • 1,5 theelepel bakpoeder

Bereiding

Vet een cakevorm van ongeveer 25 cm in en verwarm de oven voor op 160 graden.

Week de dadels voor ongeveer 5 – 10 minuten in een bak met kokend heet water, tot ze zacht zijn. Giet daarna af. Pureer de dadels en de bananen tot ze helemaal fijn zijn. Doe dit in een kom, voeg de eieren er aan toe en mix voor ongeveer 1 minuut.

Rasp de schil van de limoen eraf (enkel het groene gedeelte) en voeg dit, samen met het sap van een halve limoen, toe aan het mengsel.

Doe de bloem in een schone kom en rol de blauwe bessen hier doorheen. Leg de blauwe bessen apart. Voeg dan ook het amandelmeel, bakpoeder en kokos toe aan de bloem en meng door elkaar. Roer dit vervolgens door het banaanmengsel tot alles goed opgenomen is. Spatel als laatste de blauwe bessen er doorheen.

Doe het beslag in de cakevorm. Zet vervolgens voor 50 – 60 minuten in de voorverwarmde oven. Laat de cake kort afkoelen en haal uit de vorm.

EETSMAKELIJK!